علت آفت دهان در کودکان

آفت های دهان در کودکان زخم های مخاط دهان هستند که به دلایل مختلف ایجاد می شوند. کودکانی که اغلب از آفت دهان رنج می برند، اغلب هنگام خوردن و آشامیدن ناراحتی و درد شدیدی را احساس می کنند. بنابراین، درک علت برای درمان مؤثر بهترین راه برای کمک به کودکان برای احساس راحتی بیشتر است.

آفت دهان چیست، چگونه ظاهر می شود؟

آفت دهان در کودکان یک بیماری زخم دهنده در مخاط دهان است که در نتیجه علل مختلف ایجاد می شود. کودکان مستعد ابتلا به زخم در مخاط دهان، درد، سوزش در حفره دهان، خشکی و کثیف شدن دهان، قرمزی زبان، و غیره هستند. کودکان مبتلا به گرمای دهان و بیماری زبان، شاهد علائمی به صورت ظاهر شدن ناگهانی چند لکه سفید در دهان خود هستند. این لکه ها خواه گرد باشند یا بیضی شکل، اندازه اولیه آنها حدود 1 تا 2 میلی متر است، سپس به حدود 8 تا 10 میلی متر می رسد. چند روز بعد، این لکه ها می ترکند و می ترکند، و باعث ایجاد آفت در دهان می شوند.

زخم ها اغلب در هر جایی از دهان، زبان یا روی لثه های کودک ظاهر می شوند، بنابراین هنگام خوردن غذاهای تند یا شور، کودک دچار زخم می شود. حتی بسیاری از کودکان نمی توانند چیزی بخورند یا بنوشند تا زمانی که علائم فروکش کنند. کودکان اغلب گرمای زبان دارند، دهان اغلب ناراحت کننده و آزار دهنده است، کودک بی اشتها است، و آب دهان او زیاد می ریزد. حتی اگر زخم شدید باشد، نوزاد ممکن است تب داشته باشد و با تورم غدد گردن، تورم لثه ها و خونریزی همراه باشد.

کودکان اغلب به چه دلایلی دچار زخم های دهان می شوند؟

کودکان عمدتاً به یکی از دلایل زیر گرمای پیوسته و مکرر دهان و زبان دارند:

  • کودکان توسط اجسام سخت (مسواک، اجسام تیز مانند چاپستیک، چنگال، استخوان و غیره) آسیب می بینند یا به طور تصادفی آنها با داخل لب ها و گونه ها برخورد می کنند و باعث پاره شدن دیواره دهان می شوند؛
  • کودکانی که به دلیل استرس، بیماری، رژیم غذایی نامناسب و غیره، سیستم ایمنی ضعیفی دارند، سلامت آنها تضعیف می شود، و شرایطی را برای حمله باکتری ها ایجاد می کند، و باعث ایجاد زخم های دهان می شود؛
  • کودکان خوراکی های چرب، تند، گرم و غیره را بیش از حد می خورند که باعث ایجاد گرما در بدن می شود و منجر به ایجاد زخم های دهان می شود.
  • کودکان مبتلا به پوسیدگی دندان یا التهاب ریشه، التهاب پالپ، التهاب اپکس، و غیره؛
  • کودکانی که با انواع خاصی از باکتری ها و قارچ هایی آلوده می شوند که تعادل بیولوژیکی بدن آنها را مختل می کند و منجر به ایجاد زخم های دهان می شود؛
  • کودکان مبتلا به اختلال عملکرد کبد، کبد ضعیف یا آسیب دیده، در نتیجه قادر به فیلتر کردن سموم مضر مانند آرسنیک یا سرب نیستند. این سموم برای مدت طولانی در مخاط دهان انباشته خواهند شد و باعث ایجاد زخم در دهان خواهند شد؛
  • کودکان مبتلا به آلرژی به داروها و مواد غذایی؛ کودکان مبتلا به کمبود آهن، ویتامین C، روی و ویتامین B12؛
  • علل دیگر: کولیت، بیماری سلیاک، حساسیت به مواد شیمیایی موجود در خمیر دندان (سدیم لوریل سولفات)، حساسیت به برخی مواد غذایی، قهوه، آناناس، تخم مرغ، شکلات، آجیل و ….
آفت دهان در کودکان

آفت دهان در کودکان

کودکان مبتلا به زخم های دهان را چگونه باید درمان کرد؟

معمولاً علائم آفت در عرض 1 تا 2 هفته به صورت خود به خود از بین می روند. با این حال، اگر والدین فرزندان خود را به درستی درمان نکنند، آفت به راحتی عود می کند. به مرور زمان، کودکان وزن کم می کنند، لاغر می شوند، برای شرکت در فعالیت ها هیجان زده نمی شوند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:
دندان درد در طول دوران بارداری

برای محدود کردن ناراحتی و درد در کودکان، والدین می توانند اقدامات زیر را انجام دهند:

  • حداقل 4 مرتبه در روز به کودک خود آب نمک رقیق بدهید تا غرغره کند، تا زمانی که زخم ها کاملاً خوب شوند.
  • والدین همچنین می توانند به کودکان اجازه دهند 3 مرتبه در روز با آب چغندر غرغره کنند تا علائم ناخوشایند آفت دهان را به سرعت کاهش دهند.
  • به کودکان غذاهای آبکی، پوره شده و غذاهایی که بلع آنها آسان است را بدهید که به جویدن نیاز ندارند مانند فرنی، سوپ و غیره. در عین حال، والدین باید توجه داشته باشند که غذای کودکان باید ساده باشد. نباید خیلی تند، شور یا داغ باشد.
  • علاوه بر این، محدود کردن چیپس یا آجیل برای کودکان ضروری است زیرا به راحتی به لثه ها و بافت های نرم دهان آسیب وارد می کنند.
  • برای تسکین درد می توان روی زخم یخ قرار داد.
  • اجازه دهید کودک عسل بمکد یا یک سواب پنبه آغشته به عسل بردارید و آن را روی محل زخم بمالید (توجه داشته باشید برای جلوگیری از مسمومیت از عسل برای کودکان زیر یک سال استفاده نکنید).
  • علاوه بر این، والدین برای درمان آفت می توانند از روش های سنتی دیگر مانند مالیدن آلوئه ورا، ماست، یا زردچوبه روی زخم های دهان کودک استفاده کنند.
  • اجازه دهید کودکان 1 تا 2 مرتبه در روز آب گوجه فرنگی بنوشند. اضافه کردن روزانه آب پرتقال، آب لیمو، آب گریپ فروت برای نوزادان، همچنین به تأمین ویتامین های کافی مورد نیاز برای کودکان، به بهبود مقاومت، خلاص شدن سریع از زخم های دهان کمک می کند.
  • اجازه دهید کودک هر روز با نمک فیزیولوژیک 9/0% درصد غرغره کند تا زمانی که زخم به طور کامل بهبود یابد. کودکان باید آب بیشتری بنوشند. اگر کودک 2 تا 3 زخم داخل دهان دارد و این زخم ها اغلب عود می کنند، والدین باید کودک را نزد پزشک ببرند. پزشک ممکن است مقداری داروی ضد باکتری به کودک شما بدهد تا رشد باکتری ها را کاهش دهد، و به بهبود سریع تر زخم های دهان کمک کند. علاوه بر این، پزشک ممکن است داروهایی را نیز به کودک بدهد که مستقیماً روی زخم ها استفاده می شوند تا به بهبود سریع تر زخم کمک کنند.
آفت دهان در کودکان

آفت دهان در کودکان

چگونه از بروز تبخال در کودکان جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از خطر عود آفت در کودکان، والدین باید به موارد زیر توجه کنند:

  • استفاده از خمیر دندان فاقد سدیم لوریل سولفات برای کودکان ؛
  • کودکان را تشویق کنید تا هر روز دندان های خود را تمیز کنند. کودکان باید از مسواک نرم استفاده کنند، به آنها آموزش دهید که خیلی محکم مسواک نزنند.
  • برای بچه های کوچک تر، والدین می توانند از یک زبان پاک کن برای تمیز کردن آرام حفره دهان کودک استفاده کنند.
  • بررسی کنید که آیا کودک به هیچ غذایی حساسیت دارد یا خیر، اگر چنین است، آن غذا را از منوی کودک حذف کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که کودک شما یک رژیم غذایی سالم و مغذی مملو از سبزیجات سبز، میوه ها و غلات کامل دارد.
  • عادات خوبی برای کودکان ایجاد کنید از جمله با فعالیت های روزانه مانند استراحت به موقع، تا دیر وقت بیدار نماندن، زیاد غذا نخوردن.
  • در عین حال، کودکان باید غرغره روزانه با آب نمک گرم برای تمیز کردن دهان خود را تمرین کنند.
  • حفره دهان موثر؛ اگر کودکی اغلب دچار زخم های دهانی می شود، اقدامات فوق را انجام داده اما مؤثر نیستند و یا کودک علائم دیگری مانند تب، بثورات پوستی و غیره دارد، والدین باید سریعاً کودک را نزد پزشک ببرند تا تشخیص داده شود و درمان شود. درمان زود هنگام، سلامت کودک را تضمین خواهد کرد.
شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:
جراحی فک و ارتودنسی
0/5 (0 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *