کراس بایت

کراس بایت چیست؟

برای بسیاری از افرادی که مقداری اطلاعات راجع به چگونگی دندان ها و لبخند خود دارند، ممکن است اصطلاحات تخصصی ناشناخته باشد. با این حال، ممکن است کراس بایت اصطلاحی باشد که چندان شناخته شده نیست. ابتدا، اجازه دهید مال اکلوژن را برای شما توضیح دهیم. مال اکلوژن به شرایطی گفته می شود که با بسته شدن دهان، دندان های فک های بالا و پایین در یک راستا قرار نمی گیرند. کراس بایت به نوعی مال اکلوژن اشاره دارد که دندان ها، یا تنها یک دندان شما در جای درست خود قرار نمی گیرد و ارتباط درستی با دندان های فک مقابل برقرار نمی کند، و به سمت گونه یا زبان نزدیک تر است، در حالی که نباید اینطور باشد.

 

 

کراس بایت

کراس بایت

مهمترین علل بروز کراس بایت

علل بروز کراس بایت مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته اند و در نهایت به این چند عامل ختم شده اند: دلایل وراثتی، تأخیر در بیرون آمدن دندان ها یا غیر عادی بیرون آمدن آنها. مطالعاتی هستند که نشان می دهند مکیدن انگشت و تنفس دهانی نیز می توانند از دیگر علل بروز کراس بایت باشند.

وراثت

به لحاظ ژنتیکی کراس بایت زمانی می تواند اتفاق بیفتد که استخوان فک پایین وسیع تر از استخوان فک بالا باشد. اگر بتوانید در ذهن خود تصور کنید که این شکل دندان ها چه ظاهری دارند، به راحتی می توانید متوجه شوید نا همراستا بودن دندان های دو فک بالا و پایین کجاست.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:
مراقبت هاى حين ارتودنسی

تأخیر در بیرون آمدن دندان ها یا رشد غیر عادی آنها

رشد و بیرون آمدن طبیعی دندان ها، جایی که دندان های شیری از دست می روند و دندان های دائمی بیرون می آیند، به دلایل مختلفی می تواند با تأخیر انجام شود. وقتی این اتفاق رخ می دهد، دندان معادل همین دندان در فک مخالف (خواه فک بالا باشد یا پایین) با دندان مقابل خود تماس پیدا نمی کند.

مکیدن انگشت

گاهی اوقات ممکن است شما نیز افرادی را دیده باشید که مادران را سرزنش می کنند که چرا اجازه می دهند کودکشان انگشت خود را بمکد، و از پزشکان نقل قول می کنند که این عادت می تواند روی دندان ها تأثیر منفی داشته باشد. در واقع این حقیقت دارد. وقتی کودک انگشت خود را می مکد، از عرض قوس دندانی و کام کاسته می شود و شکل استخوان بالای کام می تواند خراب شود. در اکثر موارد، این مشکل به طور طبیعی قابل بازگشت نیست و نیاز به کمک درمان ارتودنسی دارد.

تنفس از راه دهان

همه ما، در اکثر مواقع از راه بینی نفس می کشیم. در برخی موارد نادر، طی دوران رشد، کودکان تمام وقت، به جای تنفس از راه بینی، از راه دهان نفس می کشند. این اتفاق معمولاً در نتیجه مشکلاتی مانند کوچک بودن سوراخ های بینی رخ می دهد. وقتی از راه بینی نفس می کشیم، زبان در حالت استراحت روی سقف دهان قرار می گیرد و در طول روند رشد به رشد جانبی فک کمک می کند، در حالی که وقتی از راه دهان نفس می کشیم، زبان از کام دور می شود و مانع این نوع رشد می شود.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:
روکش های دندانی برای دندان های شیری کودکان

 

کراس بایت

کراس بایت

گزینه های درمان کراس بایت

برای اصلاح کراس بایت چندین گزینه وجود دارند. شناخته شده ترین روش ها برای اصلاح کراس بایت عبارتند از:

  • وسیع کننده یا اکسپندر کام یا ماگزیلا که به تدریج موجب وسیع شدن کام، یا فک بالا می شود.
  • اکسپندر متحرکی که افراد بزرگسال می توانند آنها را در طول شب استفاده کنند.
  • مداخله جراحی، که طی آن استخوان فک به صورت استراتژیک شکسته می شود و پس از آن ابزارهای سفارشی پس از جراحی استفاده می شوند تا به وسیع کردن سقف دهان کمک کنند.
  • استفاده از براکت های ارتودنسی

 

 

کراس بایت

کراس بایت

چه اتفاقی می افتد اگر کراس بایت درمان نشود؟

اگر در اینترنت راجع به کراس بایت سرچ کنید که آیا واقعاً نیاز به درمان دارد یا خیر، و چه زمانی باید این درمان صورت گیرد، ممکن است با نظرات متفاوتی راجع به بهترین راه درمان کراس بایت و بهترین سن درمان آن مواجه شوید. با این حال، آنچه ممکن است مشاهده نکنید این است که هیچ کدام از این نظرات موافق عدم درمان نیستند. بی شک، اگر احتمال بروز کراس بایت در کودکان وجود داشته باشد، یا شما به عنوان یک فرد بزرگسال به تدریج برخی علائم و نشانه های کراس بایت را در خود مشاهده کنید، درمان ضروری است و به شما خواهیم گفت چرا.

داشتن کراس بایت می تواند منجر به ساییدگی و خوردگی دندانها شود. بعلاوه، افرادی که کراس بایت دارند اغلب با گزیدن داخل گونه خود مجبورند درد تحمل کنند، و ساییدگی غیر هم سطح دندان ها برای آنها ناراحت کننده است. در بدترین حالت خود، در صورتی که در کودکان کراس بایت به درستی مورد توجه قرار نگیرد، خطر رشد ناهماهنگ فک، اختلال در مفاصل فک پایین و عدم تقارن کلی صورت نیز وجود دارد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:
آیا دندان قروچه روی ارتودنسی تأثیر دارد؟

اهمیت مشاوره با یک ارتودنتیست مجرب

برای انتخاب بهترین گزینه درمان، و پی بردن به اینکه چه اتفاقی در دندان های شما در حال وقوع است، باید به یک متخصص ارتودنسی( ارتودنتیست) مجرب مراجعه کنید تا با معاینه دقیق دندان ها بهترین گزینه های درمان را به شما معرفی کند. توصیه ما به مخاطبان این است که برای حفظ سلامت جسمی و نیز افزایش اعتماد به نفس کودک خود مراقب سلامت دهان و دندان های او باشید و به نحوه قرار گیری آنها توجه نمایید تا با درمان های زود هنگام از بروز مشکلات بیشتر برای وی در آینده پیشگیری نمایید.

0/5 (0 نظر)
1 پاسخ
  1. فاطمه
    فاطمه گفته:

    سلام اقای دکتر.من وقتی ۹ سالم بود شروع به انجام ارتودنسی کردم و فک پایین من جلو بود یک مقدار.مدت درمان حدوت ۴ سال طول کشید شایدم ی کم بیشتر.الان ۲۲ سالمه و دچار انحراف فک شدم و تقارت صورتمو از دست دادم به اندازه ی یک میلیمتر انحراف خط میدلاین فکم هست ولی خب دندان هام به همریختگی ندارند.الان من باید چیکار کنم به شدت ناراحتم به شددت
    ودوس دارم هر چه زودتر این مشکلم حل بشه
    ایا من باید ارتودنسی کنم دوباره؟ یا با جراحی فک مشکلم حل میشه،؟تو ظاهرم زیاد مشخص نیست ولی تو عکس کااملا واضح و مشخصه! خودم حس میکنم یه طرف فکم بیشتر رشد کرده و به سمت راست کج شده.لطفا کمکم کنین

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *